Poliisi nappasi mökeille murtautuneet

Joensuun poliisi on suorittanut kevään 2018 aikana esitutkintaa rikoskokonaisuudessa, joka on käsittänyt useita Liperin ja Outokummun alueella tapahtuneita varkaus-tapauksia.

Rikokset ovat tapahtuneet marraskuun 2017 – helmikuun 2018 välisenä aikana. Kokonaisuus käsittää seitsemän varkaus-tapausta, joista neljässä on kohteena ollut vapaa-ajan asunto. Rikoksen kohteina olleista vapaa-ajan asunnoista on anastettu siellä ollutta käyttötavaraa. Murtojen kohteena olleet vapaa-ajan asunnot sijaitsevat Liperissä Ristonkankaantiellä, Vihurinniemessä ja Kaatamontiellä sekä Outokummussa Rikkarannantiellä.

Edellä mainittujen lisäksi yhdessä tapauksessa Liperin Kaatamontiellä sijaitsevasta polttoainesäiliöstä oli anastettu lukko murtamalla 500 litraa polttoainetta. Liperin Viinijärvellä Mäntyläntiellä parkkeerattuna olleesta kuorma-autosta oli myös anastettu polttoainetta noin 350 litraa ja paikalla olleesta toisesta kuorma-autosta oli yritetty anastaa polttoainetta.

Tämän lisäksi kokonaisuuteen kuuluu tapaus, jossa Liperin Ristonkaantiellä olleeseen henkilöautoon on murtauduttu ja autosta anastettu siellä ollutta irtainta omaisuutta.

Poliisilla on ollut pidätettynä tapauksiin liittyen liperiläiset 41-vuotias mies ja 37-vuotias nainen. Kuulusteluissa mies on myöntänyt tehneensä yllä mainitut tapaukset ja hänet on määrätty matkustuskieltoon. Pääosa anastetusta omaisuudesta takavarikoitiin pariskunnan asuntoon suoritetun kotietsinnän yhteydessä. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille suoritettujen esitutkintatoimien perusteella. Nainen on rikoksesta epäiltynä neljässä tapauksessa.

Kokonaisuus siirtyy nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Miestä epäillään edellä kuvattujen tapausten lisäksi kahdesta Liperissä tapahtuneesta näpistyksestä sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *