Kari Kulmala tahtoo poistaa jätemaksun autiokiinteistöiltä

Sinisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, rääkkyläläinen Kari Kulmala on tehnyt lakialoitteen, jossa vaatii jätelain korjaamista autiokiinteistöjen osalta. Kulmala toteaa tiedotteessaan, että Suomessa on lukuisia autiokiinteistöjä, joiden omistajilta kunta perii jätemaksua, vaikka jätteitä ei muodostu.

– Jätelaki ei yksiselitteisesti kiellä kuntia perimästä jäte- ja ekomaksua autiokiinteistöjen omistajilta. Käytäntö vaihtelee eri kunnissa, ja maksuvapautukseen vaaditaan yleensä painavat perusteet, Kulmala sanoo.

– Mielestäni jätelakiin olisi lisättävä momentti, jonka mukaan jäte- ja ekomaksua ei tarvitse maksaa todistettavasti autioista kiinteistöistä.

Kulmalan mukaan hallitus on ansiokkaasti nykyaikaistanut lainsäädäntöä tavallisten ihmisten elon helpottamiseksi. Esimerkiksi byrokratiaa on vähennetty.

– Minusta jätelain muuttaminen tältä osin olisi luontevaa jatkoa norminpurkutyölle.

Vastaa