Sinisten Kulmala ja Hongisto: Tehdään poliisin opinnoista houkuttelevampia ja palautetaan opintososiaaliset edut

Kansanedustajat Kari Kulmala ja Reijo Hongisto (sin.) ovat jättäneet toimenpidealoitteen poliisiammattikorkeakoulun opintososiaalisten etujen palauttamiseksi. Ilmainen asuminen, ruoka ja terveydenhuolto poistettiin POLAMK:n opiskelijoilta 2014. Sen jälkeen on selkeästi havaittu, että kurssin aloitusmäärät ovat pudonneet, samoin alanvaihtajien määrä. Samalla hakijat ovat nuorentuneet.

– Tämä on harmillista, sillä Suomessa olisi tarvetta sadoille uusille poliiseille. Poliiseja on Suomessa väestömäärään nähden vähiten koko Euroopassa samalla kun meillä on pinta-alaltaan mantereen 5. suurin valtio. Yksistään muihin Pohjoismaihin verrattuna poliisivajausta on tuhansia, harmittelevat Kari Kulmala  ja Reijo Hongisto.

Poliisitaustaiset kansanedustajat haluavat alalle lisää kiinnostavuutta. Nykyisessä tilanteessa moni muu uravalinta on koulutukseen hakijalle huomattavasti houkuttelevampi, kuin poliisiura.

– Uskon, että opintososiaalisten etujen palauttaminen vahvistaisi sekä nuorten ikäluokkien rekrytoitumista, että motivoisi myös niin sanottuja uranvaihtajia hakeutumaan poliisikoulutukseen, Hongisto ja Kulmala toteavat tiedotteessaan.

Rääkkyläinen kansanedustaja Kari Kulmala vakuuttaa, että jokainen aiemman tutkinnon opiskellut tuo tullessaan oman alansa osaamista. Se voidaan hyödyntää myös poliisitehtävissä.

– On erittäin tärkeää, että poliisikoulutukseen saadaan riittävä määrä oppilaita. Vain tällä tavoin voimme saada jatkossakin poliiseja, toteavat Hongisto ja Kulmala.

Vastaa