Varhaiskasvatushankkeeseen 68 000 euroa

Liperin varhaiskasvatus on saanut Opetushallituksen avustusta innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämiseen. Avustuksen suuruus on 68 000 euroa; hankkeen kokonaiskustannukset ovat 85 000 euroa. Liperin kunnan hanke on nimeltään ”Teknologiaa ekosti ” – ratkaisukeskeinen oppimisympäristö lasten ekososiaalisen kasvun tukena.

Teknologiaa ekosti -hankkeen lähtökohtana on ajatus lapsista tutkijoina, jotka selvittävät oman toimintansa vaikutuksia ympäristöön. Opetushallitukselta saadun rahoituksen turvin on mahdollista rakentaa talvipuutarha, hankkia eläinkavereita ja aloittaa pienimuotoinen kasvien kasvatus ja viljely.

Varhaiskasvatuksen henkilöstö koulutetaan Green Care -ajatteluun ja teknologia otetaan tehostetummin käyttöön. Lapset pääsevät tuottamaan sähköä ja tarkkailemaan veden kulutusta sekä suunnittelemaan vaikka yrttien kastelujärjestelmää.

– Liperiläisiä yrityksiä on jo mukana Karelian Green Care -hankkeessa, ja toivommekin tiivistä yhteistyötä heidän kanssa. Kanojen hoito on jo aloitettu kuluvana kesänä ja lapset ovat olleet todella asiantuntevia ja innokkaita hoitajia Lautasuon päiväkodilla, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Korhonen.

– Tällaista toimintaa kehitetään ja laajennetaan jatkossakin. Toiminnan kautta lapset saavat kokemuksen luonnon ja ympäristön kanssa toimimisesta, millä on todettu olevan terveyttä ja hyvinvointia edistävä vaikutus.

Teknologiaa ekosti –hankkeen yhteistyökumppaneihin lukeutuvat Itä-Suomen yliopisto ja Karelia AMK. Itä-Suomen yliopiston roolina on tutkia, mitä tutkiva oppiminen tarkoittaa ja miten se vaikuttaa lapsen ajatteluun ja oppimiseen. Karelia AMK Green Care –hanke puolestaan kouluttaa koko henkilökunnan sekä auttaa kontaktien luomisessa hankkeessa mukana oleviin yrityksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *