Snoro kolmanneksi kirjoituskilvassa

Arja Snoro Ylämyllyltä on sijoittunut kolmanneksi Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n järjestämän kirjoituskilpailun aikuisten sarjassa.

Valtakunnallisen kirjoituskilpailun aiheena oli aarre. Mittelöön osallistui kaikkiaan 132 kirjoittajaa eri puolilta maata. Palkintoja jaettiin niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin sarjassa.

– Kilpailutöiden taso oli vaihteleva, parhaimmisto erottui aika selvästi, kertoo tuomariston puheenjohtaja, kirjailija Kari Tahvanainen.

Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistyksen junaileman kilpailun muina tuomareina toimivat kirjailijat Kanerva Vaakanainen ja Seija Salminen.

– Aarreteemaa käsiteltiin mielenkiintoisesti. Aarre voi olla perinteinen aarrearkku jota etsitään kartan tai virvatulten avulla, mutta myös oma perhe, ystävät, lemmikkieläimet. Lapsi on erityinen aarre. Samoin Suomen kansallisaarteita muistettiin, tuomaristo avaa kilpakirjoitusten satoa.

– Tarinoissa oli monesti hyvä idea, jota ei kuitenkaan jaksettu viedä loppuun asti. Mukaansatempaavaa juonta ja käänteitä tarvitaan. Samoin kaunokirjallista otetta, tarinallisuutta, kaivattiin lisää. Omaperäisyydestä saa aina lisäpisteitä.

Kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan tänään Outopia-tapahtumassa Outokummussa.

Kulttuurimittelöä tukivat Pohjois-Karjalan Kulttuurirahasto, kustannusyhtiö Otava ja Joensuun Suomalainen Kirjakauppa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *