Kulmala huolissaan vedenkulutuksesta

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen vastaanottokeskusten vedenkulutuksesta. Kulmala tahtoo tietää, millä tavoin hallitus ottaa huomioon vastaanottokeskusten runsaan vedenkulutuksen ja ryhtyykö se toimiin, joilla vedenkulutusta saadaan vähennettyä, ja aikooko hallitus opastaa vastaanottokeskusten asukkaita kohtuulliseen vedenkulutukseen.

Kari Kulmala lähestyi Sisäministeriötä keväällä 2016 saatuaan yhteydenoton vesialanyritykseltä. Vesialan yrityksellä oli käytössään vedenkulutuksen laskelmat 42 vastaanottokeskuksesta. Keskimääräinen vedenkulutus niissä oli päivässä 211 litraa per asukas, yhteiskulutus 45 710 litraa kuukaudessa. Veden hinta vastaanottokeskuksissa oli sen hetkisen hinnan mukaan 259 632 kuutiota kuukaudessa, vuodessa hinta on noin 3 115 583 euroa.

– Ihmettelin, miksi Sisäministeriö ei ole puuttunut tähän ongelmaan ja miksi tähän ei ole haettu verovaroja säästäviä ratkaisuja. Sisäministeriö lupasi selvittää asiaa ja selvitys on saamani tiedon mukaan edelleen kesken, Kulmala toteaa tiedotteessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *