Liiku 100! -ideakilpailun voitto Liperiin

Liperin koulun 7C-luokka on voittanut huhtikuussa järjestetyn Liiku 100! -ideakilpailun ideallaan ”Lähtölaskenta Suomen itsenäisyyspäivään”. Luokka sai voitosta palkinnoksi 500 euroa. Kilpailu oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kilpailuun haettiin mukaan liikunnallisia ideoita, joissa tuli näkyä luku 100 jossakin muodossa. Kilpailuajan päätyttyä mukaan oli ilmoitettu yhteensä 39 liikunnallista ideaa ympäri Pohjois-Karjalaa.

Voittajaluokan idean tarkoituksena oli toteuttaa luokan yhteinen liikunnallinen lähtölaskenta Suomen itsenäisyyspäivään siten, että 100 päivää ennen itsenäisyyspäivää luokka aloittaisi tekemään päivittäin erilaisia liikkeitä, ja joka päivä lisättäisiin yksi toisto siten, että itsenäisyyspäivän aattona tehtäisiin 100 liikettä tai esimerkiksi juostaisiin sadan metrin leikkimielinen juoksukilpailu. Voittajaluokan idean arvioitiin sopivan hyvin Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen, sisältävän yhteisöllistä ja innostavaa ideointia ja liikkumista sekä liikuttavan oppilaita monipuolisesti ja säännöllisesti. Idea palkittiin 500 euron arvoisella rahapalkinnolla. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin myös 200 euron arvoinen rahapalkinto. Arpaonni suosi niin ikään Liperin koulun 9E-luokan ideaa ”Hypitään 100!”. Lisäksi raati päätti antaa ylimääräisen 100 euron arvoisen yllätyspalkinnon Kesälahden koulun 8.luokalle innovatiivisesta ja yhteisöllisestä ideasta ”Vaihdetaan 100 autonrengasta”.

Kilpailuun tulleista ideoista kootaan ideapankki, jota luokat voivat hyödyntää, kun syksyllä luokat haastetaan toteuttamaan Liiku 100! -ideoita. Loppuvuodesta palkitaan ne luokat ja koulut, jotka ovat eniten toteuttaneet ideoita. Liiku 100! –kampanjan järjestävät Pohjois-Karjalan kunnat, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Pohjois-Karjalan liikunta, Itä-Suomen liikuntaopisto ja Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *