Runolaulua ja kantelesävelmiä

Rääkkyläläislähtöiset muusikot Reetta-Mari Kellokoski ja Riku-Pekka Kellokoski konsertoivat Pakkahuoneella Joensuussa tulevana lauantaina. Konsertin järjestävät Opintokeskus Sivis ja Joensuun Kalevalaiset Naiset.

Kaihoja-konsertin ohjelmassa on Reetta-Mari Kellokosken ja Riku-Pekka Kellokosken tulkintaa ilomantsilaisesta runolaulu- ja kanteleperinteestä; ajatonta perinnettä tähän päivään tuotuna. Konsertissa kuullaan muun muassa kaihoisia runosäkeitä Koitereen rannoilta, erämiehen pyyntiloitsuja ja karjalaista juhlatunnelmaa.

Reetta-Mari Kellokoski on aktiivinen toimija Pohjois-Karjalan kulttuurikentällä ja hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat erityisesti improvisaatio ja suomalais-ugrilaisten kansojen perinne.

Riku-Pekka Kellokoski on helsinkiläistynyt kanteleensoittaja ja äänisuunnittelija, joka työskentelee kansanmusiikin, teatterin ja nykytanssin saralla.

Kellokosken sisarukset julkaisivat Kaihoja-nimisen ilomantsilaiseen runolaulu- ja kanteleperinteeseen pohjautuvan albumin vuonna 2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *