Graffitien tekeminen kiinnosti nuoria Viinijärvellä
Inspiraation, määrätietoisuuden ja luovuuden pystyi aistimaan nuorten taidepajalla, jossa sai luvan kanssa spreijata ja tehdä omaa katutaidettaan ammattilaisten opastamana. Tällä kertaa katutaideteokset maalattiin vanerilevyille.
Viinijärveläisellä Taimi Viskarilla jokainen suihkaus tuntui olevan tarkoin harkittu ja suunniteltu. Valmistuvan kuvan tekstillä on täydellisen selkeä merkitys.
– Se tarkoittaa Taiteilija Taimi Viskaria, hän avasi graffitinsa sisältöä.
Graffitipajaa vetivät ammattilaiset
Liperin kunta järjesti Viinijärvellä syysloma-aktiviteettina torstaina ja perjantaina kaksipäiväisen graffitipajan. Pajan ohjaajiksi oli saatu kuopiolainen Elina Hänninen, joka on Katutaideyhdistys Urbaani ry:n puheenjohtaja sekä varkautelainen katutaiteilija Ville Pehmee.
– Torstaina katsoimme aiheeseen liittyvän elokuvan ja kahlasimme hiphopin sekä katutaiteen historiaa. Teimme myös perjantaita varten luonnoksia ja kävimme läpi millä eri tekniikoilla graffiteja voi tehdä, kertoi Hänninen pajan ohjelmasta.
Graffitien maalaus on monissa julkisissa paikoissa kielletty, mutta luvanvaraisiakin pintoja katutaiteen tekemiseen on yhä enemmän tarjolla.
– Opastimme myös nuoria mihin saa maalata, Hänninen mainitsi.
Ville Pehmee oli tyytyväinen järjestettyyn tapahtumaan.
– Tällaiset tapahtumat lisäävät hyvin tietoisuutta ja avaavat sitä kulttuuria, mitä liittyy katutaiteeseen, huomautti Pehmee.
Luovuudelle annetaan mahdollisuus
Katutaiteeseen tutustuneelle nuorelle taiteilijalle graffitin työstäminen ei ollut vaikeaa.
– Aiemmin olen maalannut spraymaaleilla veljen pyörää. Helppoa tämä on, eilen tehtyjen luonnostelmien pohjalta maalasin tähän ensin rajat ja pohjat, Viskari kertoi.
Kuvataidetta harrastava Viskari innostui katutaiteen tekemisestä siinä määrin, että olisi heti valmis kuvittamaan isompiakin pintoja.
– Kyllä todellakin voisin maalata, jos vain saa luvan ja maalit.
Liperin kunnan vapaa-aikaohjaaja Tero Sarkkinen toimi taidepajan alulle panijana ja järjestelijänä.
– Yhteiskunta on tullut paljon vastaan siinä mielessä, että graffiteja pidetä enää pelkkinä töherryksinä. Jos täällä löytyy kiinnostusta katutaiteeseen, niin pyrimme luomaan mahdollisuudet sille, että nuoret pääsevät tuomaan omaa luovuuttaan esille. Eli tarvittaessa järjestämme maalit ja pinnat teosten tekemiseen, Sarkkinen totesi.
Katutaideyhdistys Urbaanin Elina Hänninen seurasi Toivo Viskarin graffitinmaalausta.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.