Rääkkylässä tehdylle elokuvalle pääpalkinto – Katso voiton napannut lyhytelokuva jutun linkistä

Harvesting Memories -lyhytelokuva voitti kansainvälisen Food Film Menu 2023 -elokuvakilpailun pääpalkinnon. Rääkkyläläisen Minna Rautiainen-Cimrinin käsikirjoittama ja tuottama lyhytelokuva voitti syksyllä oman kategoriansa elokuvakilpailussa, jolla se sai mahdollisuuden kilpailla pääpalkinnosta. Elokuvan on ohjannut Ukko Torni ja musiikin siihen on tehnyt Sari Kaasinen.

Rääkkylässä kuvattu filmi on tehty yhteistyössä Rääkkylän kunnan ja VisitKarelian kanssa.

– Harvesting Memories syntyi kotiseuturakkaudesta. Kun on parikymmentä vuotta katsellut kotiseutuaan ulkomailta käsin, sen ainutlaatuisuuden näkee selvästi. Uskon vilpittömästi, että pienet pohjoiskarjalaiset kylät ovat kansainvälisenkin matkailijan mielestä paratiiseja, sanoo elokuvan tuottaja-käsikirjoittaja Minna Rautiainen-Cimrin VisitKarelian tiedotteessa.

Voittajan valinnut raati kuvaili elokuvaa hyvin kerrotuksi näyttäen pohjoiskarjalaista villiä kauneutta. Kiitosta raadilta saivat myös elokuvan hyvin inspiroiva kuvaus perheen metsäretkestä sekä tarinan kerronta lapsen äänellä.

Voittaja julkistettiin ja palkinto luovutettiin viime perjantaina Gironan elokuvafestivaaleilla Espanjassa.

Vastaa