Pelaamalla rahanarvoista etuja

Rääkkylän ja Tohmajärven kunnille on annettu tarjous joukkoistetun vieraslajien kartoituksesta pelaamalla. Crowdsorsan tarjousta esitetään elinvoimalautakunnassa hyväksyttäväksi, mikäli Tohmajärvikin tarttuu tarjoukseen.

Sovelluksella kuntalaiset voidaan osallistaa ympäristön kartoittamiseen Pacman-pelin hengessä. Pelaamalla mobiilipeliä käyttäjä kerää kartalta rahanarvoisia objekteja ja tuottaa samalla asiakkaiden tarvitsemaa dataa.

Rääkkylässä projektiin kuuluisi valittujen vieraslajien kartoitustempaus, jossa tuotetaan geomerkitty kuva-aineisto vieraslajien esiintymistä.

Lisäksi joitain esiintymiä valitaan torjuttaviksi, ja niiden torjunnasta saa palkkion. Suurempien esiintymien torjunta toteutetaan harkinnan mukaan esimerkiksi yhdistysten avulla yksityistehtävinä.

Vastaa