Hyvinvointialueen uusi palveluverkkosuunnitelma hyväksytty tarkennuksin

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valtuusto kokousti juhannuksen alla ja hyväksyi tulevaisuuden palvelustrategian ja palveluverkkosuunnitelman. Viimeisessä vaiheessa asiakirjat hyväksyttiin yksimielisesti, mutta käsittelyn vaiheissa niihin tehtiin useita muutosesityksiä ja muutoksista myös äänestettiin.

Lopulta pohjaesitystä täydennettiin yhdellä tekstilisäyksellä valtuustoryhmien puheenjohtajien yhteisen näkemyksen mukaisesti. Täydennys oli, että asiakkaiden palvelutarvetta vastaavat liikkuvat lähipalvelut järjestetään kiinteissä toimipaikoissa Heinävedellä, Juuassa, Polvijärvellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä.

Lisäksi liikkuvat lähipalvelut järjestetään pohjaesityksen mukaisesti tarkoituksenmukaisissa tiloissa ja toimintamalleilla Ahmovaarassa, Enossa, Hammaslahdella, Kesälahdella, Kiihtelysvaarassa, Koverossa, Lehmossa, Tuupovaarassa, Valtimolla ja Viinijärvellä.

Sosiaali- ja terveysasemien palveluverkko sisältää tulevaisuudessa seitsemän laajan palvelun sote-asemaa eri puolilla maakuntaa sekä Joensuussa Tikkamäen keskussairaalan yhteydessä sijaitsevan niin sanotun sote-palvelukeskuksen. Laajan palvelun sote-asemat olisivat Liperissä, Kiteellä, Nurmeksessa, Lieksassa, Kontiolahdessa, Outokummussa ja Ilomantsissa.

Laajan palvelun sote-asemilta käsin toteutetään liikkuvia lähipalvelujan 15 taajamaan tai kuntaan. Näihin lukeutuvat Rääkkylä ja Viinijärvi.

Suunnitelmien toteuttamisesta laaditaan seuraavaksi tarkempi toimeenpano-ohjelma. Toteutus alkaa vaiheittain ensi vuonna.

Vastaa