Matkailutoimijat huolissaan

Matkailun yleismarkkinointiyhtiö VisitKarelia Oy:n jatkoa mietitään maakunnassa. Omistajakunnat miettivät, jatkuuko toiminta ylipäätään ja jos jatkuu, millä mallilla ja keiden rahoittamana.

Lieksa ilmoitti helmikuussa luopuvansa VisitKarelia Oy:n rahoituksesta. Yhtiön toimitusjohtaja, Liperin myllymiljöön omistajayhtiöön kuuluva, Annamari Kärki erosi huhtikuun lopussa tehtävästään.

Yritykset ja yhdistykset ovat ottaneet kantaa VisitKarelian puolesta. Yhteisen vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa Anne Suhonen Saariston Puodilta ja Sari Kaasinen Villa Ruusulasta.

– Elämyspuoti on kehitetty matkailijoiden verkkokaupaksi. Moninaiset markkinointitoimet, koulutukset, Matkailun aamukahvit-verkostoitumistapahtumat ovat tehneet VisitKareliasta yhteistyömme mahdollistavan alustan, vetoomuksessa todetaan.

– Haastamme kaikki Pohjois-Karjalan kunnat sitoutumaan VisitKarelian rahoitukseen ja vaalimaan yhtiön tekemää pitkäjänteistä markkinointi- ja kehitystyötä. Tämä on välttämätöntä meille yksityisille matkailualan yrityksille.

Vastaa