Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian kouriin joutuneita

Kirkkopalvelut ry:n järjestämä Yhteisvastuukeräys alkoi viime sunnuntaina. Tämän vuoden keräyksen teemana on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin.

Keräyksen tuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisille seurakunnille.

– Meille tulevat keräysvarat kohdistetaan paikallisiin diakoniatyön avustuksiin. Avustuksilla tuetaan alueemme nuoria ja heidän perheidensä elämää, jotka ovat kärsineet koronan seurauksista, kertoo Heinävedellä työskentelevä diakoni AnneMaria Issakainen, joka on tänä vuonna Liperin seurakunnan yhteisvastuukeräysvastaava.

Perinteisten lipauskeräysten lisäksi esimerkiksi Viinijärvellä piirakkapiirin myyntipäivän tuotot menevät Yhteisvastuukeräykseen, lisäksi keräykseen voi osallistua lahjoittamalla suoralla pankkisiirrolla tai jumalanpalveluksissa kolehdinkeräyksen yhteydessä.

Rääkkylässä on vielä avoinna mihin keräysvarat kohdennetaan.

– Meillä on laskiaissunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen ulkoilmatapahtuma, jonka tuotot menevät suoraan Yhteisvastuukeräykseen. Tulossa on myös piirakkatalkoita, joiden tuotot menevät keräykseen, mainitsee diakoni Satu Kinnunen Rääkkylän kappeliseurakunnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *