Veteraanien rivit harvenevat

Sotien 1939–1944 Liperin perinnetoimikunnan puheenjohtaja Jouni Hyttinen kertoo, että Liperissä siunattiin haudan lepoon hiljattain yksi viimeisistä sotaveteraaneista. Kalle Kolehmainen oli viimeinen Liperin Sotaveteraanit ry:n jäsen. Hän oli 96-vuotias.

Jouni Hyttinen toteaa, että veteraanijärjestöt ovat sulautuneet Liperissä ja lähiseuduilla yhteen tai niiden toiminta ja vaaliminen on siirretty maakuntatasolle tai maakunnalliselle Sotien 1939–1944 perinneyhdistykselle.

Hyttisen tietojen mukaan Liperissä on elossa enää muutamia rintamatunnuksen omaavia henkilöitä.  On myös mahdollista, että kaikki tunnukseen oikeutetut eivät ole hakeneet rintamatunnusta.

Paikallisen perinnetoimikunnan puheenjohtajana toimiva Hyttinen sanoo, että veteraanien keski-iän noustessa jatkuvasti ja kunnon huonontuessa veteraanit eivät ole enää vuosiin olleet esimerkiksi kutsunnoissa ja juhlissa puhujina tai osallistujina. Veteraanien keski-ikä lähentelee tällä hetkellä 96 vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *