Elsa Kamppurin oikaisuvaatimus hylättiin

Rääkkylän kunnanhallitus hylkäsi Elsa Kamppurin 11. tammikuuta 2021 lähettämän oikaisuvaatimuksen, joka koski kunnanjohtaja Yrjö Erosen 29.12.2020 tekemää päätöstä Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan lainojen maksamista ja lainan nostamista Kuntarahoitus Oyj:ltä. Kamppuri vaati Erosen päätösten kumoamista.

Elsa Kamppurin vaatimus ei aiheuta kunnanhallituksen mukaan toimenpiteitä, koska kunnanjohtaja ei ole tehnyt vaatimuksessa mainittua viranhaltijapäätöstä, vaan on toimeenpannut kunnanvaltuuston ja -hallituksen päätökset. Kamppurin kirjelmää voi pitää hallintokanteluna, johon ei ole muutoksenhakuoikeutta.

Kunnanhallituksen pykälässä todetaan, että Valopiuhan saneerausohjelma on hyväksytty lokakuussa 2020 ja Pohjois-Savon käräjäoikeus on vahvistanut asian joulukuussa. Kuntarahoitus Oyj:n lainaa on käsitelty kunnanvaltuustossa ja hallituksessa marraskuussa 2020. Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt joulukuussa 2020 Elsa Kamppurin vaatimuksen täytäntöönpanon kieltämisestä, joka koski pitkäaikaisen lainan ottamista  Kuntarahoitus Oyj:ltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *