Vaivionsalon ranta-asemakaavan käsittely etenee

Liperin kunnanhallitus hyväksyi Vaivionsalon ranta-asemakaava II ja esittää kaavaa edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kunnanhallitus ohitti elinympäristölautakunnan kannan, jossa lautakunta hylkäsi joulukuussa 2020 Heikki Piiroisen esityksestä ranta-asemakaavan.

Kyse on maanomistajien laatimasta kaavamuutoksesta, jonka kustannukset jäävät maanomistajille. Kaavamuutoksen käsittelylle ja hyväksymiselle ei ole lainsäädännöllistä estettä.

Kaavaesitystä on kunnanhallituksen yhteenvedon mukaan käsitelty valmistelun yhteydessä monipuolisesti. Kaavamuutoksen vaikutukset muille alueille on käsitelty samoin kuin maanomistajia on kohdeltu tasapuolisesti.

Elinympäristölautakunta on käsitellyt valmisteluvaiheen lausunnot ja hyväksynyt niihin laaditut vastineet viime syksynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *