Susien pihavierailuista ilmoitus

Marras-joulukuun aikana sosiaalisessa mediassa on oltu huolissaan susihavainnoista Liperissä. Keskustelujen mukaan petoeläin on muun muassa nähty tietä ylittämässä, se on tallentunut riistakameran kuviin ja hukkakoirat ovat sen ilmaisseet.


Poliisi muistuttaa, että huolta ja mahdollista uhkaa aiheuttavista susista tulisi ilmoittaa petoyhdyshenkilölle. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi, jos suden jälkiä havaitaan asutulla pihalla tai lähellä sitä. Tai jos susi nähdään pihassa ja se poistuu välittömästi ihmisen havaittuaan.
Mikäli susi aiheuttaa uhan tai vakavan vaaran, on syytä soittaa hätäkeskukseen. Tällöin susi esimerkiksi jää pidemmäksi aikaa asuinalueelle, lähestyy ihmistä tai jää kiertelemään paikalle. Samoin uhkaava käytös tai hyökkääminen kotieläimen kimppuun on raportoitava hätänumeroon.
– Kaikkiin susien pihavierailuihin ei välttämättä liity akuutin hengen, terveyden tai omaisuuden menettämisen vaaraa, poliisi muistuttaa.
Jos susi on aiheuttanut koti- tai tuotantoeläinvahingon, ilmoitus tulee tehdä tapahtumakunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle sekä paikalliselle petoyhdyshenkilölle.
Suden karkoittaminen omatoimisesti pihapiiristä tai laitumelta sutta vahingoittamatta on sallittua. Jos susi käy esimerkiksi koiran kimppuun, saa omaisuuttaa puolustaa, kunhan rikoslakiin kirjatun pakkotilan edellytykset täyttävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *