Liperissä tiloja suljetaan tiistaista alkaen

Liperin kunnan johtoryhmä linjasi maanantaina koronavirusepidemian leviämisen hillitsemiseen liittyviä toimenpiteitä.

Kunnan ylläpitämät kuntosalit, myös Liprakassa, suljetaan tiistaista alkaen toistaiseksi. Liikuntasaleja tai muitakaan kunnan tiloja eivät voi käyttää ulkopuoliset tahot ja ryhmät. Tämä tarkoittaa, että myös seutuopiston kurssit kunnan tiloissa loppuvat. Monet urheiluseurat ja muut järjestöt ovat jo viime viikolla itse päättäneet toiminnan keskeyttämisestä toistaiseksi.

Liprakan uimahalli pidetään sen sijaan auki, vaikkakin kunnan ryhmät siellä perutaan. Koululaisten uinnit jatkuvat toistaiseksi.

Kaikki muutkin kunnan liikuntaryhmät perutaan tiistaista alkaen määräämättömäksi ajaksi.

Nuorisotilat ovat auki toistaiseksi. Perheiden kohtaamispaikka Kota Ylämyllyn monitoimitalolla suljetaan.

Koulujen väliset kilpailut ja vanhempainillat perutaan toistaiseksi. Kotimaan leirikouluja ei järjestetä huhtikuussa, ulkomaan leirikoulut perutaan koko kevään osalta. Kotimaan leirikoulujen tilannetta arvioidaan myöhemmin uudelleen.

Tarpeettomia yli 10 hengen kokoontumisia tulisi välttää, joten kunta peruu näitä tilaisuuksia. Poikkeuksen tekevät lakisääteisten tehtävien hoitamiseen ja päätösten valmisteluun liittyvät tilaisuudet.

Isoista tilaisuuksista Liperissä peruuntuvat tai siirtyvät järjestöfoorumi, päiväkinot, ikäihmisten hyvinvointipäivä, teatterivierailut, vammaisneuvoston kokous, ikäihmisten neuvoston kokous ja kaavaluonnosten yleisötilaisuudet Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti.

Kunta kehottaa välttämään asiointia kunnan toimipisteissä.

Kunnassa arvioidaan tilannetta päivittäin.

Päivitys klo 15.15: seutuopiston kurssit kunnan tiloissa keskeytyvät.

Vastaa