Saariston rannasta vuoden vierasvenesatama

Liperin Tutjunniemessä sijaitseva Saariston ranta on Järvi-Suomen vuoden 2018 vierasvenesatama. Palkinto julkistettiin meneillään olevassa Helsingin venenäyttelyssä. Rääkkylän Paksuniemi sai saman palkinnon myös tällä vuosikymmenellä.

­Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

‑ Olihan tämä ihan mahdoton yllätys. Kilpailuun sai osallistua sähköpostilla. Me saimme koko äänistä todellisen jymypotin, kertoo paikkaa pitävä liperiläinen Oili Vilèn.

Äänestyksessä annettiin liki 3 000 ääntä. Rannikkoalueen vastaavan palkinnon sai Naantali. Palkitut jakoivat 5 000 euron palkinnon puoliksi. Kilpailun järjestää Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Oili Vilèn totesi, että paikka on tullut koko ajan tutummaksi muillekin kuin mökkiläisille ja veneilijöille. Yhä useampi vierailija tulee paikalle matkailun ja kesälomailun merkeissä.

­- Olemme päivä- ja perhepaikka, jossa on tarjolla Saariston puodin, kahvilan, ravintolan ja polttoainemyynnin lisäksi erilaisia tapahtumia. Meillä on tapahtumia moottorikelkka-ajoista onkikilpailuihin ja hyvinvointi-iltapäivään.

Saariston ranta on perheyritys, sillä mukana ovat Oili ja Ari Vilènin lisäksi heidän lapsensa. Yritys on työllistänyt myös ulkopuolisia.

Äänestäjien palautteessa korostuivat hyvä palvelu ja erinomainen henkilökunta.

Vastaa