Satoja tunteja liikuntakerhoja

Liperiläiset urheiluseurat Taimi ja Yllätys innostavat lapsia liikkumaan liikuntakerhoissa oikein urakalla. Seurat tarjoavat taajamakoulujen kanssa yhteistyössä jokaiselle luokka-asteelle liikuntaa yhtenä iltapäivänä viikossa.

Tällä uudelle yhteistyöllä halutaan liikunnan riemujen pariin erityisesti vähänlaisesti harrastavat lapset.

– Kerhotunteja kertyy lukuvuoden aikana yhteensä yli neljäsataa, Ylämyllyn Yllätyksen puheenjohtaja Arto Mononen laskee.

Kerhotoimintaa ovat tukemassa Avi:n Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen ja Olympiakomitean Lasten liike -hankkeet, jolloin perheillä jää maksettavaksi vain hyvin pieni oma osuus. Ylämyllyn koulun 3-4 -luokkalaisille on lisäksi yhtenä päivänä viikossa oma liikuntakerho.

Lasten liike on matalan kynnyksen liikuntakerho ykkösistä yseille. Koulupäivän jälkeen järjestettävän kerhon idea on, että lapset pääsevät kokeilemaan monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja.

Kisailua ja lajitaitoja

Uusien liikuntataitojen karttuessa osallistujat pääsevät kisailemaan ja pitämään hauskaa. Lajitaitojen ohella opitaan nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä. Kerhot tukevat myös yhteisöllisyyttä. Mukaan voi tulla kaverin kanssa ja saada uusia kavereita.

Aktiivisille junioreille kerhot tarjoavat lisää harjoitustunteja ja monipuolisuutta omien lajitreenien ohessa.

– Tällä hetkellä kerhoissa on paljon ykkös- ja kakkosluokkalaisia, isompia vähemmän. Toivottavasti uusi mahdollisuus huomattaisiin vanhempien lasten keskuudessa ja heidän vanhemmat kannustaisivat osallistumaan, Taimen puheenjohtaja Janne Kivelä kannustaa.

Pilottivuoden jälkeen toivotaan, että entistä useampi seura olisi mukana kerhotoiminnan järjestämisessä. Liikuntasuositusten mukaan lasten tulisi harrastaa reipasta liikuntaa vähintään tunti, mieluummin kaksi päivässä.

Taimen ja Yllätyksen kerhoja järjestetään kirkonkylällä, Ylämyllyllä ja Viinijärvellä. Taimen ohjaajina toimivat Janne Vatanen ja Jukka Peltonen. Ylämyllyn Yllätyksen kerhoissa liikuttaja on Jesse Varvemaa.

Vastaa