Vanha valtuusto kokoontui viimeisen kerran – äänestäen

Rääkkylän kunnan talouden todettiin olevan tasapainossa, sillä käyttömenot saatiin hallintaan ja tulorahoitus kattaa nyt nettoinvestoinnit.

Rääkkylän tilikauden tulos on 565 340 euroa plussalla. Positiivisen tuloksen takana ovat muun muassa vähentyneet henkilöstökulut ja Attendolta neuvoteltu hinnanalennus. Toimintakuluja saatiin vähennettyä vuoteen 2015 verrattuna 895 000 euroa, ja toimintatuotot kasvoivat 116 000 euroa.

Haasteiksi tulevaisuudelle todettiin asukasluvun jatkuva lasku. Viime vuoden lopussa pitäjässä oli enää 2270 asukasta, mikä on 3,5 prosenttia vähemmän kuin edellisvuotena.

Kunnan uusi organisaatiomalli ja strategiakartta hyväksyttiin melko vähin puhein.

– Kuntalaisilta tuli kaikkiaan kolme lausuntoa, mutta niistä yksikään ei varsinaisesti uutta organisaatiomallia koskettanut. Strategiakarttaan on uutena merkitty esimerkiksi terveysliikunnan edistäminen, joka on piakkoin alkamassa hankkeen kautta, kunnanjohtaja Tuula Luukkonen evästi.

Kari Kulmala (ps.) muistutti, että Rääkkylään olisi hyvä luoda mökkiläistoimikunta, sillä pitäjän väkiluku kaksinkertaistuu kesäisin vapaa-ajan asukkaiden myötä.

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Jaa:Share on Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *