Syksyllä koulua käydään väistötiloissa

Liperin kirkonkylällä koulua käydään syksyn tullen väistötiloissa. Liperin kunnanhallitus päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan hankkia siirtoparakit, joilla korvataan  noin 1483 neliötä koulun tämänhetkisistä tiloista; väistötiloihin siirrytään vuonna 1964 rakennetusta koulun osasta.

Tarvittavien väistötilojen kustannus on 14 900 euroa kuukaudessa. Parakkien kuljetus koulukeskukselle sekä niiden asentaminen maksaa lisäksi noin 120 000 euroa.

Väistötiloihin siirrytään koulukeskuksen sisäilman heikentymisen vuoksi. Vuonna 2016 koulukeskuksessa tehtiin laajat kuntotutkimukset – tuolloin todettiin, että koululaisista noin neljä prosenttia oireilee sisäilman vuoksi. Kuluvan vuoden aikana on kuitenkin todettu oppilaiden oireilun lisääntyneen. Opettajista 75 prosenttia on kertonut oirehtivansa sisäilman tähden.

Väistötiloihin koulukeskuksella siirrytään vuotta aiemmin kuin oli suunniteltu. Alun perin tarkoituksena oli ottaa väistötilat käyttöön vuoden 2018 syksyllä, koulukeskuksen remontin alkaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *