Miljoona ylijäämää

Liperin kunnan viime vuoden tilinpäätös on noin miljoona euroa ylijäämäinen, kun vielä loppusyksystä tuloksen arvioitiin olevan puolen miljoonan luokkaa.

Kunnanhallituksen käsittelemän tilinpäätösennakon mukaan vuosikate oli 4,3 miljoonaa euroa. Se on 15 prosenttia edellisvuotta parempi.
Poistot nousivat uuden terveyskeskuksen myötä lähes kolmeen miljoonaan euroon.
Verotulot toteutuivat edellisvuoden suuruisina, vaikka varovaisessa talousarviossa ennakoitiin niiden hieman laskevan. Valtionosuudet kasvoivat, mitä ennakoitiin jo syksyllä talousarviota päivitettäessä.
Vuoden 2016 tilinpäätökseen kirjataan yli puolen miljoonan euron edestä arvonalentumisia. Taseen jäännösarvo kirjataan alas vanhasta terveyskeskuksesta, vanhasta kunnantalosta, Ylämyllyn päiväkodista ja myydystä Käsämän koulusta. Vanhasta virastotalosta alaskirjataan puolet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *