Hyvinvointi paloitellaan

Liperin kunnanhallitus hyväksyi vasta äänestyksen jälkeen hyvinvointilautakunnan esityksen uudesta organisaatiosta.

Liperin hyvinvointipalvelut jaetaan määräajaksi, vuoden 2019 loppuun saakka, kolmeen osa-alueeseen. Kuntaan tulee uusi hyvinvointikoordinaattori-rehtorin virka. Viranhaltija johtaa muun muassa perusopetusta, yhteistyötä Siun soteen sekä työllisyyspalveluiden suuntaan.
Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja huolehtii varhaiskasvatuksen lisäksi muun muassa kuljetusasioista.
Kolmas osa-alue kattaa vapaa-aikasihteerin alaiset seutuopiston, -kirjaston, musiikkiopiston sekä järjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön.
Marja-Leena Kivivuori (sdp.) esitti Juha Kososen (kok.) kannattamana hyvinvointijohtajan viran perustamista. Kolmas ehdotusta kannattanut oli Tero Kuittinen (sdp.). Muut, Jorma Pitkänen (kesk.) Piritta Kärki (ps.), Juhani Kummunmäki (ps.), Piia Sormunen (kesk.), Kirsi Koppinen (kesk.) ja Martti Karvinen (kesk.), olivat hyvinvointilautakunnan kannalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *