Työllisyystilanne edelleen heikoin

Pohjois-Karjalan työllisyystilanne oli kesäkuussa edelleen Suomen maakunnista heikoin. Työttömiä työnhakijoita oli kuun lopussa 13 383 eli 18,1 prosenttia.

Liperissä työttömiä oli kesäkuussa 807, mikä on 32 henkeä enemmän kuin edellisenä vuonna. Rääkkylässä työttömiä oli 12 vähemmän kuin vuosi sitten eli yhteensä 165.

Koulutusasteittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi maakunnassa edellisen vuoden kesäkuuhun verrattuna lähes kaikilla koulutusasteilla. Yli puolet työttömistä työnhakijoista, yli 7 000 henkilöä, on keskiasteen koulutuksen saaneita. Tässä ryhmässä työttömien määrä lisääntyi 243 henkilöä.

Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 4 064, mikä on noin 590 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömistä oli miehiä 60 prosenttia ja naisia 40 prosenttia.

Eniten avoimia työpaikkoja Pohjois-Karjalassa oli kesäkuussa palvelu- ja myyntityöntekijöille.

Vastaa