Rääkkylästä Kiteen kappeliseurakunta

Rääkkylän seurakunta liitetään vuodenvaihteessa Kiteen seurakuntaan kappeliseurakuntana. Samalla Rääkkylän seurakunnan palveluksessa olevat päätoimiset viranhaltijat ja työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Kiteen seurakunnan työntekijöiksi. Seurakuntaliitoksen myötä Rääkkylä siirtyy Kuopion hiippakunnasta Mikkelin hiippakuntaan.

Tällaiseen lopputulemaan tuli Rääkkylän ja Kiteen seurakuntien asettama ohjausryhmä maanantaisessa kokouksessaan. Liitosasian nuijivat päätökseen Rääkkylän ja Kiteen kirkkovaltuustot, jotka kokoontuvat 15. elokuuta. Tämän jälkeen siunauksensa muutokselle antavat vielä tuomiokapitulit sekä kirkkohallitus.

Seurakuntien yhteenliittyminen tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun valtioneuvosto toukokuussa päätti liittää Rääkkylän kunnan Kiteen kaupunkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *