Markus Kontiainen saarnasi viimeisen kerran Rääkkylän kirkkoherrana

Lähes 80 seurakuntalaista oli koolla Rääkkylän kirkossa kuuntelemassa Markus Kontiaisen lähtösaarnaa viime sunnuntaina. Nurmeksen kirkkoherraksi siirtyvä Kontiainen loi saarnassaan uskoa tulevaisuuteen. Vaikkakin säästöt, sopeuttamiset, yhteiskuntasopimukset ja muut talouteen liittyvät asiat ovat saaneet Kontiaisen jo miltei kyllästymään uutisiin.

– Raha ja ihmisen ahneus tekee tyytymättömäksi ja herättää kateutta.

Päivän evankeliumissa kerrottiin Lasaruksen ja rikkaan miehen roolien vaihtumisesta. Jeesuksen vertaus on Kontiaisen mukaan ajankohtainen myös nykyään.

– Rikkaus ei ole synti, vaan synti on välinpitämättömyys. Menestyminen on myös Jumalan lahja. Rahalla ja omaisuudella voi saada aikaan paljon hyvääkin. Jeesuksen vertaus ei toisaalta kannusta tyytymään nykyisiin epäkohtiin tulevan toivossa. Viesti on se, että iäisyysasiat on hoidettava kuntoon tässä ajassa.

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit lukea artikkelin.

Vastaa