Mökit halvempia, maaseutukodit kalliimpia

Liperiläiset edulliset kesämökit tekivät kauppansa viime vuonna. Rannoille rakennettuja kesähuviloita myytiin leipäpitäjässä yhteensä 22 kappaletta, mutta mökin hinta painui keskimäärin 82 000 euroon. Kauppasumma on kuitenkin edelleen maakunnan keskiarvoa parempi.

Maaseututalojen hinnat nousivat
Edellisvuodesta maaseutukodin hinnat nousivat Liperissä kymmenillä prosenteilla ja kauppoja tehtiin enemmän. Kun vuonna 2014 asuintalon haja-asutusalueelta sai 95 000 euron hintaan, joutui vuonna 2015 talosta pulittamaan keskimäärin 125 000 euroa. Kauppoja tehtiin 44 talosta, kun aiemmin noin kolmisenkymmentä maaseutukotia on vaihtanut vuosittain omistajaa.
Rääkkylän haja-asutusalueella neljä kotia vaihtoi omistajaa keskimäärin 49 000 euron hintaan, kun edellisvuonna mediaanihinta oli vain 30 000 euroa.

Liperiläiset edulliset kesämökit tekivät kauppansa viime vuonna. Rannoille rakennettuja kesähuviloita myytiin leipäpitäjässä yhteensä 22 kappaletta, mutta mökin hinta painui keskimäärin 82 000 euroon. Kauppasumma on kuitenkin edelleen maakunnan keskiarvoa parempi.

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit lukea artikkelin.

Vastaa