Toisena, totuttuun tapaan

Työllisyystilanteessa ei mitään uutta: helmikuun lopussa Pohjois-Karjalan pienintä työttömyysprosenttia piti hallussaan Kontiolahti, jossa työtä vailla oli 12,5 prosenttia työvoimasta. Liperi porskutti edelleen tilastokakkosena 13,0 prosentin työttömyysasteella.

Rääkkylä on perinteisesti ollut tuttu näky työllisyystilaston peräpäässä, eikä viimeisin yhteenveto tuonut tähän muutosta. Itse asiassa kekälekunnan työtilanne oli helmi-maaliskuun vaihteessa koko maakunnan kehnoin. Työttömänä oli 19,8 prosenttia pitäjän työvoimasta.

Ilomantsissa ja Tohmajärvellä tilanne oli tosin vain piirun verran parempi – näissä kunnissa työttömyysprosentti kipusi 19,7:ään.

Helmi-maaliskuun vaihteessa Pohjois-Karjalassa oli liki 13 000 työtöntä työnhakijaa. Työttömyysprosentti oli maan korkein, 17,5.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 13,7 prosenttia.

Vastaa