Markus Kontiainen kirkkoherraksi Nurmekseen

Rääkkylän seurakunnan kirkkoherra Markus Kontiainen on valittu vastaavaan virkaan Nurmeksen seurakuntaan.

Keskiviikkona kokoontunut Nurmeksen seurakunnan kirkkovaltuusto päätti pyytää tuomiokapitulilta, että tämä antaisi kirkkoherran viranhoitomääräyksen Markus Kontiaiselle.
Kontiainen oli viran ainoa hakija, sillä toinen virkaa hakenut henkilö vetäytyi vaalista helmikuussa.
Nurmeksen nykyisen kirkkoherran Reijo Tuokkolan lähtöjuhlaa vietetään pääsiäispäivänä. Kontiainen on toivonut, että hänen työnsä Nurmeksen alkaisi elokuussa.
– Ennen sitä täytyisi lomat pitää, vaikka kirkkoherran vastuu minulla lomallakin on, Kontiainen toteaa.
Vastuuta Rääkkylässä saattaa kesällä riittää kannettavaksi. Jos nimittäin valtio määrää Rääkkylän kunnan liitettäväksi Kiteeseen, alkaa seurakuntaremontti pikaisella aikataululla. Seurakuntien yhdistämisen lisäksi tulee päätettäväksi, mihin hiippakuntaan Keski-Karjalan kunnat tulevaisuudessa kuuluvat; Rääkkylä on nyt suuntautunut Kuopioon, Kitee ja Tohmajärvi sen sijaan ovat osa Mikkelin hiippakuntaa.
– Valistunut arvaus on, että Kitee ja Tohmajärvi siirretään Kuopioon. Kokenutta pappia tähän loppuvuoteen tarvitaan, Kontiainen arvioi.
Viikolla Rääkkylän ainoaa pappia on sijaistettu Liperistä käsin. Rääkkylän seurakunnan liittämisestä johonkin toiseen seurakuntaan on keskusteltu.
– Jos kuntaliitosta ei tule, seurakuntien yhteistyölle on yhä enemmän tarvetta.

Juttua päivitetty seurakuntien liitosasialla keskiviikkona 23. huhtikuuta.

Vastaa