Maarit Pennasesta Liperin koulun rehtori

Maarit Pennanen on valittu Liperin yhtenäisen peruskoulun rehtoriksi. Kiuruveteläinen Pennanen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri.

Hän on suorittanut virkaan vaadittavan opetushallinnon tutkinnon. Lisäksi Pennasella on työkokemusta opettajan työstä, laaja-alaista pedagogista ja hallinnon osaamista sekä esimieskokemusta.

Mikäli Pennanen kieltäytyy virasta, tarjotaan tehtävää filosofian maisteri Kirsi Kinnuselle.

Päätöksen rehtorin valinnasta teki Liperin kunnan sivistyslautakunta eilisiltaisessa kokouksessaan.

Liperin koulun rehtorin virkaa haki määräaikaan mennessä 25 henkilöä. Heistä yksi veti hakemuksensa pois.

Haastatteluun kutsuttiin Tiina Kärkkäinen, Virpi Eronen, Maarit Pennanen, Mika Matilainen, Kirsi Kinnunen sekä Anne Rautaparta. Matilainen ja Rautaparta kieltäytyivät haastattelusta.

Työpaikkahaastattelu oli kolmivaiheinen: Ennen haastattelua kutsutut vastasivat ennakkokysymyksiin. Tämän jälkeen heidät haastateltiin ja lisäksi kolme hakijaa ohjattiin psykologisiin soveltuvuustesteihin.

Haastatteluryhmä esitti yksimielisesti rehtoriksi Maarit Pennasta ja hänen kieltäytymisensä varalle Kirsi Kinnusta. Haastatteluryhmään kuuluivat sivistysjohtajana toimivat Sirkka Korhonen ja Riitta Lappalainen sekä joukko kunnan luottamushenkilöitä.

Liperin yhtenäisen peruskoulun rehtorin viran tehtäväkohtainen palkka on 4700 euroa kuukaudessa. Virassa on puolen vuoden koeaika.

Opinahjon nykyinen rehtori Jouni Hyttinen on irtisanoutunut 1. marraskuuta alkaen. Hyttinen jää tuolloin eläkkeelle.

Vastaa