Kulmala vaatii kuntajakoselvityksen lopettamista

Jatkuuko Rääkkylän taival itsenäisenä kuntana hamaan tulevaisuuteen? Vai tuleeko pitäjästä vuoden vaihteessa osa Kiteen kaupunkia? Vastausta kysymyksiin ei tiedä vielä kukaan, ja juuri siksi kuntajako puhuttaakin rääkkyläläisiä. Ei tarvitse omata kummoisiakaan ennustajanlahjoja arvatakseen, että asia puhuttaa tänä ehtoona myös kunnanvaltuuson jäseniä – ainakin kahvikupposten äärellä ellei itse kokouksessa.

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala (ps.) vaatii kuntajakoselvityksen lopettamista. Hän toteaa eri medioille lähettämässään tiedotteessa, että kuntaliitos aiheuttaisi Kiteen ja Rääkkylän asukkaisiin syviä haavoja, eikä auttaisi kummankaan kunnan taloudellista tilannetta pidemmällä aikavälillä.

– Kuntaliitos ei olisi liitoskunnissa kuntalaisten etu. Rääkkylän kunnanvaltuusto ja Kiteen kaupunginvaltuusto eivät ole yksimielisiä kuntaliitoksen suhteen, ja yksimielisyys vaaditaan vapaaehtoiseen kuntaliitokseen. Kuntajakoselvittäjät totesivat jo aikaisemmin, että Rääkkylän kunta selviää taloudellisesti vuoteen 2019, ja sen jälkeen Sote-uudistus tuo paljon muutoksia jokaiseen kuntaan ja kaupunkiin. Mikäli kuntaliitoksessa luvattu yli kahden miljoonan euron ”porkkanaraha” tulisi Rääkkylän kunnalle ylimääräisenä valtionosuutena tai oikeiden syrjäisyyskriteerien johdosta takautuvasti, ei Rääkkylän kunnalla olisi taloudellisesti mitään hätää, kansanedustaja linjaa.
– Korostan vielä sitä, että pakolla tehty kuntaliitos olisi hallitusohjelman vastaista ja sitä eivät perussuomalaiset ministerit ja kansanedustajat hyväksy. Päätöksen kuntaliitosasioissa tekee keskustalainen ministeri Vehviläinen.

Kuntajakoselvittäjien ehdotus kuntien tulevaisuudesta julkistetaan keskiviikkona iltapäivällä. Kotiseutu-uutiset on paikalla tilaisuudessa ja raportoi asiasta tuoreeltaan sekä verkkosivuilla että torstaina ilmestyvässä paperilehdessä.

 

Vastaa