Rääkkylän sote-palveluihin supistuksia

Attendon Rääkkylän työntekijöillä alkaa yt-neuvottelut viimeisen yhteistyövuoden aluksi. Kunnan neuvotteluyrityksistä huolimatta Attendo ei lähde tiputtamaan vuosihintaa ilman palvelutarjonnan supistuksia.

– Irtisanomisia pyritään välttämään, sijaisia käytetään vähemmän, yrityksen johtaja Kirsi Pitkälä kertoo.

Säästökuuriin kuuluu vuodeosastopaikkojen puolittaminen eli vähentäminen kymmeneen sänkyyn hoitojaksoja lyhentämällä. Osastolta löytyy kuitenkin entiset vuodepaikat, jotka voidaan ottaa tilapäisesti käyttöön.

Rääkkylän kunta on hyväksynyt 350 000 euron säästökuurin sote-palveluihin, joka voi pidentää kiireettömään sairaanhoitoon pääsyä nykyisestä kolmesta päivästä jopa kahteen kuukauteen. Lääkäreiden laskennallinen määrä Rääkkylässä laskee ensi vuonna 1,9:stä 1,5 lääkäriin.

Hammaslääkärille on Rääkkylässä päässyt keskimäärin 25 päivän kuluessa. Jatkossa tyydytään järjestämään palvelu hoitotakuun määräajassa eli puolen vuoden sisällä. Hammaslääkärin vastaanotto olisi jatkossa Rääkkylässä 10–12 kertaa kuukaudessa, kun taas muina aikoina paikalla olisi suuhygienisti.
Pitkälän mukaan näin loppuvuodesta syntynyt päätös aiheuttaa kiirettä toimintojen järjestelyyn.
– Väestölle näkyvin muutos on ehkä se, että jatkossa ei aina mennäkään lääkärin luo, vaan ehkä hoitajalle, Pitkälä selittää.

Vastaa