Ministeriö puntaroi edelleen Rääkkylän tilannetta

Valtiovarainministeriössä ei ole vielä tehty päätöstä, määrätäänkö Rääkkylään erityinen kuntajakoselvittäjä töihin.
– Täällä on käyty keskusteluja, mutta ministeri ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä, neuvotteleva virkamies Vesa Lappalainen kertoo.
Asialla alkaa kuitenkin olla hoppu, sillä arviointiryhmä esitti kuntaliitosta jo vuoden 2017 alkuun. Selvityksen tekemiseen menisi Lappalaisen mukaan kuukaudesta kahteen kuukautta. Mahdollinen päätös kuntaliitoksesta pitäisi syntyä kevätkesällä, jotta yhdistymisaikataulu pitäisi.
Rääkkylä on vastustanut kuntaliitosta ja koko selvityksen tekemistä. Kapinointi ei kuitenkaan lopulta auta.
– Jos selvitys päätetään tehdä, niin kunnalta pyydetään sen valmistuttua lausunto liitosasiaan. Valtioneuvosto on sitten taho, joka päättää liitetäänkö Rääkkylä lopulta johonkin, Lappalainen selittää.

Vastaa