Sinilevä on täällä taas

Sinilevähavaintoja on tehty myös liperiläisten ja rääkkyläläisten suosimissa uinti- ja kalavesissä. Tällä viikolla levää on havaittu Viinijärvellä.
Viime viikolla kansalaiset raportoivat Pohjois-Karjalan Ely-keskukselle havainneensa leväkukintoja Suuri-Onkamossa. Ely-keskuksen virallisen seurantapisteen mittaustulos oli puhdas, mutta levien esiintyminen on varsin paikoittaista. Tuulien ja virtausten vaikutuksesta niiden esiintyminen voi muuttua nopeastikin.
Myös Juojärvellä havaittiin viime viikolla vähäisiä määriä leväkukintoja.
Mikäli veteen ilmaantuu silminnähden runsaasti levää, veden käyttöä uimiseen tulee välttää, eikä leväpitoista vettä tule käyttää talous-, sauna- eikä löylyvetenä. Pienten lapsien ja kotieläinten pääsy veteen tulee estää, mikäli vedessä on runsaasti levää.

Vastaa