Kaptas muuttaa kuukauden päästä

Kaptas Oy:n kaksi pääomistajaa Kari Sinkkonen ja Pertti Tykkyläinen myhäilivät tyytyväisinä uuden hallin harjannostajaispäivänä. Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen rohkaisi yhteistyöhön Välikankaan naapuriyritysten kanssa.

Kaptas on yritys, joka miettii asiakkaille ratkaisuja eli löytää tehokkaampia tuotantotapoja.

Kaksi pääpuuhamiestä ja -omistajaa, toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen ja tuotantojohtaja Kari Sinkkonen, perustivat yrityksen kolme ja puoli vuotta sitten Perloksen alasajon jälkeen. Nyt yritys työllistää jo toistakymmentä henkeä ja uusi halli mahdollistaa luvun kasvattamisen 25 työntekijään, mikäli huima kasvu alalla jatkuu.

– Työntekijämme ovat yhtä lukuunottamatta kaikki Perloksen entisiä työntekijöitä. Meillä on alan ammattitaitoa yli 150 vuoden edestä, Sinkkonen selvitti.

Perloksessa automaatiota ja kehitystyötä tehtiin firman sisällä, eikä myyty ulos. Nyt kaksikko käyttää maakuntaan jääneen ammattitaidon hyödyksi myymällä sitä ulospäin.

Uusimpana yhteistyöalana on lääketeollisuus.

– Lääkealalla tietoturva on erittäin tärkeää ja sen toteuttaminen olisi ollut mahdotonta usean yrityksen yhteistiloissa, Tykkyläinen viittaa nykyisiin tuotantotiloihin Perloksen entisessä tehtaassa.

Lääkealalla Kaptaksella on sopimus lääkeannostelulaitteiden ja lääkepakkausten valmistaja Medisizen kanssa, jolle sen on tarkoitus valmistaa käsikokoonpanon ja massatuotannon välinen sovellutus.

– Näin lääkealan yrityksen ei tarvitse sijoittaa isoja rahoja massatuotantolaitteisiin vaiheessa, jossa tuotteen markkinoille saaminen ei ole vielä varmaa.

Vaikka ideointi eli teknologien ja prosessien kehittäminen onkin yrityksen näkyvin toimiala, se valmistaa myös tehokkaasti tuoteosia, kuten led-valoketjua valomainoksia valmistavalle yritykselle.

– Lähes joka alalla mietitään tehokkuuden lisäämistä niin tuotannossa kuin prosesseissa. Tässä lähellä olisi monta yhteistyömahdollisuutta, kuten Vexve, Mantsinen ja Viherkaste, tiloihin tutustunut kunnanjohtaja Hannele Mikkanen rohkaisi yrittäjiä.

Harjannostajaispuheessaan Sinkkonen iloitsi pian liperiläistyvän yrityksensä puolesta.

– Yrityksestä kertovan kirjamme nimeksi tulee sitten Pörssiyhtiön nurkasta leipäpitäjän lämpöön.

Vastaa