Seurakuntavaalien ehdokkaat haluavat satsata perheeseen ja nuorisoon

Vaalipaneelissa Kuoringassa väkeä oli huomattavasti enemmän ehdokkaiden kaaressa (taustalla) kuin kuulijoiden puolella.

Perheet, joihin kuuluvat kaikki ikäluokat vauvasta vaariin ja alle 13-vuotiaat nuoret ovat ryhmät, joihin kohdistuvaan työhön seurakuntavaalien ehdokkaat haluavat seurakunnan laittavan lisää rahaa.

Liperin seurakunnan järjestämä seurakuntavaalien ehdokkaiden paneelitilaisuus sai huomattavasti enemmän liikkeelle ehdokkaita kuin heidän kuulijoitaan.

Kuoringan leirikeskuksessa järjestetyssä illassa ehdokkaiden ringissä istui 21 henkilöä. Kuulijoita ja keskustelijoita oli paikalla alle kymmenen ja heistäkin osa oli kunnan valtuustoseminaarista kesken paneelin paikalle ehtineitä ehdokkaita.

Paneeliin osallistujien joukossa oli tasaväkisesti sekä seurakunnan luottamustehtävien konkareita että ehdokkaaksi ensi kertaa lähteneitä seurakunnan rivijäseniä, yhtä lailla nuoria ja varttuneita ja lähes tasaväkisesti naisia ja miehiä.

Diakoni Pirkko Manninen haki heiltä vastauksia laatimiinsa kysymyksiin.

Kun kyseessä oli, mihin työmuotoon haluttaisiin käytettävän lisää rahaa, perhetyötä kannatti kymmenen ehdokasta, nuorisoa kuusi, nuoria aikuisia kaksi, kristinuskon sisällön opetusta, yksineläjiä ja kirkkomusiikkia kutakin yksi ehdokas.

Kaikki olivat yksituumaisia, ettei seurakunnan pidä luopua kokonaan taloudellisen avun antamisesta. Puheenvuoroissa todettiin taloudellisen tuen olevan niin pientä, ettei se ole poissa hengellisen työn resursseista. Se on kuitenkin monesti joustavampaa hätätilanteissa kuin esimerkiksi kunnan sosiaalitoimesta saatava apu. Myös siitä muistutettiin, että auttaminen kuului jo alkuseurakunnan tehtäviin.

Ehdokkaat haluavat päästä vaikuttamaan ennen kaikkea seurakunnan toiminnan ja talouden suunnitteluun (20 vastausta), työntekijöiden valintaan (16), koko kirkon linjauksiin (12), kiinteistöjen ja maaomaisuuden määrään ja käyttöön (6) sekä seurakunnan suuriin hankintoihin (5). Vastaukset saatiin, kun heitä pyydettiin nimeämään kahdeksasta vaihtoehdosta kolme, joita he pitävät tärkeimpinä tapoina vaikuttaa seurakunnassa.

Liperissä on marraskuussa pidettävissä seurakuntavaaleissa 59 ehdokasta, jotka kisaavat 23 kirkkovaltuuston paikasta ja muista luottamustehtävistä. Varsinaiset vaalipäivät ovat 14. ja 15. marraskuuta, mutta ennakkoon voi äänestää jo marraskuun alkupäivinä.

Vastaa