Alakoulu valmiina uuteen toimintaan

Honkalammen koulu otetaan nuorisotoimen ja varhaiskasvatuksen käyttöön elokuussa. Arto Jormalainen ja Mervi Räty keksivät vanhalle tavaralle käyttöä.

Mutta mitä uusia palveluja tulee entiselle alakoululle? Sen kertovat sivistysjohtaja Arto Jormalainen ja varhaiskasvatuksen vastaava Merja Räty.

– Koulu jaetaan kahteen osaan. Toinen puoli on nuorison käyttöön eli Honkahalli siirretään näihin tiloihin. Toinen osa taas koostuu kerhotoiminnasta, avoimesta päiväkodista ja esikoulusta, Jormalainen kertoo.

Vanhat tilat saavat uuden merkityksen, sillä esimerkiksi opettajanhuoneesta on tehty näppärä toimisto. Terveydenhoitajan tilasta on muokattu terapeutin työhuone, jossa autetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia.

Vanhaa ja uutta

Vanhat tilat ovat säilyneet pääosin ennallaan, esimerkiksi liikuntasalista ja ruokalasta on turha hakea lekan tai poran merkkejä.
– Mitä sitä valmiiksi hyviä tiloja muuttamaan, Räty toteaa.

– Olemme lisäksi hyödyntäneet muun muassa ylimääräiset tuolit ja pulpetit, joita ei Jyriin ei siirretty, jatkaa Jormalainen.

Vaikka monet huoneet ovat säilyneet tuttuina ja turvallisina, muutoksia on havaittavissa: Kaksi luokkaa on yhdistetty poistamalla väliseinä ja tilaa täytetään tyylikkäillä biljardipöydillä.

Musiikin ystäviä taas hemmotellaan bändikamoilla. Urheiluhulluille ei uusia eksoottisia välineitä ole hommattu.

– Tällä hetkellä salin irtaimistoa ei uusita, mutta myöhemmin kyllä. Kunhan saamme toiminnan aluilleen, alamme suunnitella seuraavaa varustepäivitystä, Jormalainen lupaa.

Aamuisin sali on varattu kerholaisille ja varhaiskasvatukselle, mutta se on käytettävissä myös muuhun toimintaan iltapäivisin.

Koulun remonttia suunniteltiin talven ajan, ja kevät meni tilaohjelmaa laatiessa. Suvivirren jälkeen hommiin käytiin isolla porukalla.

Vastaa