Irina Tanskanen Kultakurkuksi

Irina Tanskanen komeine palkintoineen Saarijärvellä kisan ratkettua.

Saarijärvellä käydyissä semifinaaleissa ja finaaleissa kehuttiin olleen kova taso, sillä olihan osakilpailuista kutsuttu jatkoon yli 500 laulajaa.
Laulajat saivat valita kappaleensa itse runsaasta valikoimasta.
– Minä valitsin mahdollisimman erilaisia kappaleita, omia lemppareitani kuten Jenna Bågebergin Aamukuuteen ja Johanna Pakosen Jälkeen kaiken.

Tanskanen pitää itse erittäin tärkeänä tanssiyleisöä, johon hän pyrkii luomaan katsekontaktin.
– Ei sinne vain mennä laulamaan, vaan kertomaan laulun tarinaa.
Eniten hän nauttiikin harjoittelusta tanssiravintoloissa, vaikka Karaoke-klubin kanssa myös tulee harjoiteltua. Laulutunteja hän on ottanut nelisen vuotta. Niiden lisäksi tulee harjoiteltua lauluryhmän kanssa, sekä esiinnyttyä eri paikoissa.

Viimeisin voitto Tanskasella on viime keväältä, kun hän nappasi Karaokelegendan voiton. Seuraava kilpailua hän odottelee tammikuulle, Tähtiartistin finaaliin päässeitä ei vielä ole tiedossa. Palkinnoksi tulleeseen sinkun levytykseen hänellä on vuosi aikaa, joten kappalettakin ehtii vielä miettiä.
Liperiin menestystä tuli myös naisten 50+ sarjassa, kun ylämyllyläinen Erja Hoffrén sijoittui viiden parhaan joukkoon eli pääsi finaaliin.

Viime vuonna yleisen miesten sarjan voitti Jouni Laasonen Ylämyllyltä ja tuolloin Tanskanen sijoittui viiden naisfinalistin joukkoon.
Kultakurkku-Irinaa kuullaan Liperissä ensi lauantaina, kun hän esiintyy Kekri-juhlissa.

Vastaa