Väki tuli tiejuhlaan ja kiitti tiejärjestelyistä

Ilon päivästä kertovat tiejuhlan nauhan leikkaajien ilmeet. Eero Reijonen, Petri Keränen ja Hannele Mikkanen olivat tyytyväisiä hartaasti odotettujen tiejärjestelyjen valmistumiseen.

Puheissa korostui sekä turvallisuus että tulevat tarpeet. Monissa ratkaisuissa asetettiin jalankulkijat ja pyöräilijät ajoneuvoliikenteen edelle.

Tiejuhlaan osallistuneiden määrä nousi pitkälle yli kahden sadan.

Tapahtuman musiikista vastasi Karjalan Sotilassoittokunta.

– Nyt valmistuneet hankkeet ovat olleet haasteellisia myös kuntataloudelle. Kunnan osuus kustannuksista on noin miljoona euroa, ja ilman sitä ei tätäkään juhlaa vielä pidettäisi, muistutti valtuuston puheenjohtaja kansanedustaja Eero Reijonen tiejuhlassa.

Hän myönsi kuitenkin, etteivät kaikki liikenneväylät Lipeissä ole vielä kunnossa. Juhlapäivään liittyi tapaaminen tiepiirin johdon kanssa ja neuvottelu tulevista hankkeista.

Liperi on asettanut ykkössijalle Jyrin eritasoliittymän rakentamisesn. Esillä neuvotteluissa oli useita muitakin hankkeita.

Eero Reijonen muistutti, että sitä, mitä nyt on saatu aikaan, odotettiin viisitoista vuotta.
– Odottavan aika on tuntunut välillä aika pitkältä, hän huokasi.

Hän toivoi, että nyt toteutuneet investoinnit ovat lähtölaukaus taajaman muullekin kehittämiselle.

Pientä hiekkaa testirattaissa

Kunnan päättäjät ja virkamiesjohto testasivat kevyen liikenteen väylän Salokylälle polkemalla sen yhdessä tiepiirin johdon kanssa.

– Pientä puhdistusta pinta jo vaatisi, mutta mainiossa kunnossa väylä muuten oli, kommentoi ajokokemuksiaan tiepiirin johtaja Petri Keränen.

Hän muistutti, että jokapäiväinen ympäristö on ihmisten olohuone, jonka viihtyisyyttä kannattaa aina parantaa.

– Mielestäni tässä hankkeessa on onnituttu parantamaan hyvin myös taajaman visuaalista ilmettä.

Pyöräilijöiden, rullasuksihiihtähien ja muiden liikkujien määrä on lisääntynyt Kirkonkylä-Salokylä välillä merkittävästi väylän saatua kovan pinnan kokoi matkalle.

Salokylän kyläyhdistyksen edustaja Yrjö Matilainen kiitti kevyen liikenteen väylän valmistumisesta ja liikenneturvallisuuteen panostamisesta.

– Jos näillä ratkaisuilla pelastetaan yhdenkin tiellä liikkujan terveys tai henki, on investointi maksanut itsensä.

Vastaa