Nuorille tarjolla yli 18o kesätyöpaikkaa

Viime kesän tapaan Liperin teknisen osaston palkkalistoille pääsee pariksi viikoksi 25 nuorta puistotyöntekijöiksi. Kuva lehden arkisto 2008/Minja Silvennoinen.

Työllistäjiksi ilmoittautui kaikkiaan 41 tahoa, joilla on tarjottavana 180-190 kahden viikon mittaista työrupeamaa nuorille. Työpaikat on tarkoitettu vuosina 1992 ja 1993 syntyneille liperiläisille.

Hakemus on tehtävä kirjallisesti ja hakulomakkeen voi tulostaa Liperin kunnan internet-sivuilta tai sen saa myös työvoima- ja elinkeinotoimistosta. Nettisivuilla on myös lista työn tarjoajista, joista hakija voi laittaa paperinsa mieluisimpaan paikkaan. Hakemusten on oltava perillä maaliskuun loppuun mennessä.

Eniten työpaikkoja on tarjolla Liperin kunnan teknisellä osastolla, yhteensä 35. Tekemistä tarjoutuu 25:lle puistotyöntekijöinä. Siivoushommiin otetaan kuusi nuorta ja neljä laitosmiehen apulaisiksi.
Ylämyllyn K-marketissa, Urpo Airaksisen puutarhassa, Pohjois-Karjalan marjatiloilla, Liperin kunnan työpajalla sekä Liperin vanhainkodilla on kussakin kymmenen työpaikkaa. Länsi-Karjalan Energiaosuuskunta on ilmoittanut työllistävänsä energiapuun korjuutöissä 10-15 henkilöä.

Tarjontaa riittää varmasti jokaisen makuun, sillä puutarha- ja siivoustöiden lisäksi tarjolla on marjojen myyntiä, rakennustöitä, jalkapallokoulun ja pesiskoulun ohjaamista, toimistotöitä, vanhusten ulkoiluttamista, tekemistä riistalintujen tarhauksen parissa, kaupan perusaskareita, pulverimaalarin ja hitsarin apuna toimimista, valokuvaajan avustamista, juhlajärjestelyjen valmistelua, lastenhoitoa ja vaikkapa kotiseutuoppaana oloa.
Työpaikat sijaitsevat ympäri kuntaa.

Työtä tarjoavat useiden yritysten ja Liperin kunnan eri osastojen lisäksi myös monet paikalliset seurat ja yhdistykset.
Yrittäjien ja Liperin kunnan yhteinen kampanja nuorten tutustuttamiseksi työelämään toteutetaan nyt toisen kerran.
Kunta korvaa yrityksille sata euroa jokaisesta työllistetystä nuoresta. Yrityksen maksettavaksi jää palkkaa pari sataa ja sosiaalikulut päälle.

Vastaa