Kyläkoulujen puolesta 1.428 nimeä

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eero Reijonen otti vastaan Liperin viiden vielä toimivan kyläkoulun alueiden asukkaiden vetoomuksen koulujen puolesta. Nimilistat toivat Kari Kuisma Mattisenlahdesta, Heli Hiltunen Käsämästä, Merja Tamminen Vaiviosta, Elina Kerkkänen Salokylältä ja Mauri Timonen Rististä.

Viiden kyläkoulun edustajat jättivät maanantaina Liperin kunnanvaltuustolle 1.428 kuntalaisen, aikuisen tai koululaisen, allekirjoittaman vetoomuksen, ettei Liperin viittä kyläkoulua lakkautettaisi neljän lähivuoden aikana.

Nimiä oli kerätty jokaisella kyläkoululla, ja vanhempainneuvostojen tai -yhdistysten edustajat luovuttivat ne valtuuston puheenjohtaja Eero Reijoselle.

Mattisenlahden koulun listat toi koko edustajiston puhemiehenä toiminut Kari Kuisma, Käsämän koulun Heli Hiltunen, Salokylän Elina Kerkkänen, Vaivion Merja Tamminen ja Ristin – Kaatamon Mauri Timonen.

Reijonen vakuutti luottamushenkilöiden arvioivan tulevia ratkaisuja tarkasti. Samalla hän totesi, ettei Liperin kyläkouluissa ole suinkaan koko maan tilanteeseen verrattuna alhaisimpia oppilasmääriä. Hän muistutti valtuuston tekevän kuitenkin päätöksiä demokraattisesti, ja enemmistön kantaan on kaikkien tyytyminen.

Vastaa