Tokmannin kiinteistö uudelle omistajalle

Kiinteistösijoittaja Arto Romppanen pitää tärkeänä keskeisellä paikalla sijaitsevan rakennuksen julkisivun uusimista. ”Mietintämyssyt laitetaan nyt päähän, kun varsinaiset linjaratkaisut on tehty”.

Kiinteistön myyjänä oli Kyösti ja Kari Kakkosen kiinteistöyhtiö Kauppakulma. Tokmanni jatkaa kaupantekoa yläkerran tiloissa entiseen tapaan pitempiaikaisella vuokrasopimuksella.

Äskettäin kiinni menneen ravintolan osalta on samanaikaisesti syntynyt nopeita ratkaisuja. Uudet yrittäjät ovat löytyneet omalta paikkakunnalta ja kahvila-ravintola-pub avaa ovensa täysin uusittuna ja uudella nimellä viimeistään huhtikuussa.

Alakerran tila, joka oli aikoinaan rautakauppana, myöhemmin vaateliikkeenä, etsii vielä ottajaansa. Vapaata tilaa on noin 160 neliötä.

Remontti käyntiin

Aikanaan PKO:n kauppa- ja kahvilakäytössä ollut kiinteistö saa myös ulkokuoreensa uuden ilmeen. Ulkosivuremontti alkaa keväällä ja siitä on tehty jo sopimus Hannu Mantsisen yrityksen kanssa.

– Näillä näkymin vanha rappaustyyli säilytetään, sitähän löytyy muistakin lähellä sijaitsevista rakennuksista. Paikallisen kiven käyttö julkisivussa myös houkuttaa, ja se olisi linjassa mm. kiertoliittymään suunnitellun taideteoksen kanssa, Arto Romppanen pohtii.

– Ravintolan ulkoisen ilmeen uusimisessa valaistusratkaisuilla on tärkeä merkitys.

Uusi omistaja laskeskelee sisätilojen purkamisen ja julkisivuremontin hinnaksi noin 100.000 euroa. Päälle tulee ravintolan sisustaminen, josta vastavat tiloissa yrittäjinä aloittavat Anna-Mari ja Ilkka Laakkonen.

Kirkonkylä pesee kasvojaan

Arto Romppasen kiinnostusta panostuksiin Liperin kirkonkylälle on edesauttanut mm. kevyen liikenteen väylän ja kiertoliittymään valmistuminen.

Ratkaiseva sysäys oli kuitenkin toimeksianto etsiä uudelle ravintolayrittäjälle tarkoitukseen sopivat tilat paikkakunnalta.

– Se, että liikennejärjestelyjä ei ole tehty huitaisemalla vaan kunnolliseen lopputulokseen tähdäten, on hatunnoston arvoinen asia. Kirkonkylä pesee nyt kasvonsa, roukalahtelaisyrittäjä kiittelee.

Romppanen pyörittää Joensuussa Jokiasemaa ja Roukalahdelle hän on jatkanut tänä vuonna merkittäviä matkailuinvestointeja, rakentanut mm. sillan mantereen ja saaren väliin sekä kappelin hiljentymistilaisuuksia varten.

Liperissä pankin käytössä ollut liikerakennus siirtyi pari vuotta sitten Romppasten kiinteistöyhtymälle. Nyt tiloja saneerataan kiireen vilkkaa Liperin ev.lut. seurakunnan käyttöön.

Vastaa