Kihaus Folk täysillä ensi kesään

Campbell Brothers oli yksi Kihauksen kiinnostavista esiintyjistä.

Kihaus Folk 2008 ei ollut hänen mukaansa taloudellinen jättimenestys, mutta toisaalta mikään ei viittaa myöskään mahalaskuun.

– Vielä on liian aikaista sanoa, että tuleeko festivaalista voittoa vai tappiota, Anne Vänskä kommentoi, kun taloudelliset tunnusluvut ovat vielä selvityksen alla.

Kihaus Folk käynnistyi Joensuun Ilosaaresta, jossa lipun ostaneita viihtyi noin 1 200. Yhteensä lippuja myytiin noin 3 800, kun edellä mainittuun Ilosaaren iltaan lisätään Kihaus Folkin pyörteet perjantaina ja lauantaina Rääkkylässä.

– Seurakunta järjesti omat konserttinsa kirkossa, jossa kävijöitä oli noin 550, Anne Vänskä huomauttaa.

Juomia kului vähän

Yhdistyksen talous ei tule saamaan Anne Vänskän mukaan tapahtumasta siipeensä.

Puheenjohtaja korostaa lippujen myynnissä päästävän euromääräiseen tavoitteeseen. Kalleimmat liput tekivät hyvin kauppaansa.

Tosin anniskelusta saatavat tulot tulevat väkisinkin jäämään alkuperäisistä suunnitelmista, sillä juomakulutukseen perustuvat laskelmat perustuivat tavoitteeseen houkutella 4 500 lipun ostanutta Kihaus Folkiin.

Taiteellinen täysosuma

Festivaalin taiteellinen johtaja Pauliin Lerche iloitsi tapahtuman olleen todella onnistunut esiintyjien puolesta.

– Tämä oli taiteellinen täysosuma. Minulla oli suuret odotukset esiintyjien suhteen ja ne täyttyivät.

Eva Alkulan ja Tomoya Nakain tilausteos Yookihi oli Lerchen mukaan ainutlaatuisen hyvä. Hän jakoi myös kiitosta rääkkyläläistaustaisille voimille.

– Asfaltal Da Kosmosas ja Rämpsäkät saivat todella hyvää palautetta yleisöltä.

Anne Vänskä kertoo Kihaus Folkin tiimoilta syntyvän jatkossa musiikkitapahtumia myös perinteisen festivaaliajan ulkopuolella.

Rääkkylä Folk on osaltaan valmis nostamaan kansanmusiikkia entistä vahvemmin esiin.

Vastaa