Katsomon tukikaan ei vienyt Viinijärveä voittoon

Jokerina pelanneen Sanna Pitkäsen maila ei vapissut ison yleisön tai televisiokameroiden keskipisteessä. Hän onnistui viinijärveläisistä parhaiten sisäpelissä ja teki kotijoukkueen ainoan kunnarin.

Naisten ottelu Siilinjärveä vastaan oli koonnut Pallokentän katsomoon väkeä kuin Viinijärvi-ilmiön voimavuosina. Tunnelmaa helteisellä kentällä piisasi, kun liki yhdeksänsataa katsojaa eli taputtaen, huutaen ja huokaillen mukana superpesiksessä.

Edes vahva yleisön tuki ei riittänyt pitämään pystyssä kotijoukkueen selkärankaa. Sen taittoi tasaväkisen ensimmäisen jakson ratkaissut Siipen jokerin Hanna Luostarisen takarajan puhkaisu, jolla Piia Pulkkinen toi vieraille voittojuoksun ja tilanteeksi 4-5.

Siilinjärveläiset saivat jaksovoitosta rutkasti lisää itseluottamusta, eikä kotijoukkueella toisella jaksolla ollut mitään mahdollisuuksia savolaisten jyllätessä.

He aloittivat jakson sisällä ja heti alkajaisiksi jokeri Maija Vaittisen ajolähdön purku karkasi niin kauas, että kärkipelaajat toivat Siilinjärven johdoksi 2-0. Samassa vuorossa vieraat saivat vielä vapaataipaleen Kati Nykäsen tarjottua kaksi väärää syöttöä.

Jakson edetessä siipeläiset kasvattivat tasaiseen tahtiin juoksutiliään ja pitivät lyöntirohkeutensa hukanneet viuttaret nollilla.

Viimeiseen vuoroon tultaessa Siilinjärven johto oli jo 7-0, eikä kotijoukkuetta paljon lohduttanut, vaikka se saikin tasoittavallaan kaksi juoksua Sanna Pitkäsen kotiuttaessa Eeva Parviaisen ja Hilda Westersundin saatellessa kotipesään Maria Nykäsen.

Toisen jakson loppunumeroiksi kirjattiin näin 2-7, ja Viinijärvi jatkoi tappioiden tiellä.
Superin hännillä kahdella pisteellään keikkuvan Viinijärven lohtuna on, että se saa uuden vetäjäparin, pelinjohtaja Ari Väistön ja valmentaja Ari Paloaron, ohjauksessa kasvaa ja vahvistua kaikessa rauhassa, koska sarjasta ei tällä kaudella putoa yhtään joukkuetta.

Kiveen kirjoitettu pyyhkiytyi

– Se on ollut kuin kiveen kirjoitettuna, että Niina Härkönen lukkaroi, tuskailtiin katsomossa pelin alussa, kun ”Ninni” ei saanut pysymään syöttöjään lautasella.

Siilinjärvi sai kaksi ensimmäistä juoksuaan ottelun alussa vapaataipaleina.
Ensimmäisen vuoron jälkeen se johti 1-2, sillä Riika Räsänen löi Viinijärven avausjuoksun kotiuttamalla Laura Jehkosen.

Kirjoitus kivestä pyyhkiytyi toisessa vuorossa, sillä siitä eteenpäin ViU:n lukkarina hääri Siipen lyöntipeliä tehokkaasti sotkien Kati Nykänen. Ninni puolestaan pelasi varmasti polttolinjassa.

Jokeri Sanna Pitkänen huudatti kunnolla katsomoa, kun hänen laakinsa painui takakentästä läpi ja toinen jokeri Maria Mononen ehti kotiin ja Sanna itse pistälsi kunnarin.

Viinijärven johto oli 4-2, sillä Laura Jehkonen oli saatellut Marja Laukkasen kotiin jo ennen Pitkäsen kunnaria.

Siipe pystyi kuitenkin tasoittavallaan kirimään juoksun verran. Kun se jatkoi samaan tahtiin kaksi viimeistä vuoroa viuttarien onnistumatta lisäjuoksujen teossa, kirjautui tv-pelin ensi jakso 4-5 ja viuttarien hyvä pelivire oli lannistettu.

Viinijärven parhaina palkittiin Sanna Pitkänen ja Laura Jehkonen, Siilinjärven Noora Mäntylä ja Hanna Luostarinen.