Kipeä koulun lakkauttaminen kunnanhallituksessa

Rehtori Rauni Ronkainen oli puhumassa vanhemmille Rasivaaran koulun lakkauttamisuhasta

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan, että se ei ehdota kunnanhallitukselle Rasivaaran koulun lakkauttamista, koska koulutoimen säästötavoite täyttyy ilman tätä toimenpidettäkin.

Asiaa on kunnanhallituksen kokoukseen valmistellut kunnanjohtaja Yrjö Eronen. Hänen pohjustuksensa mukaan Rasivaaran koulun kohtalo ei ole pelkästään sivistyslautakunnan käsissä, vaan säästö olisi toteutettava, koska tasokasta perusopetusta voidaan tarjota yhdelläkin ala-asteella. Kanta tulee hyvin selväksi kunnanhallituksen tulevan kokouksen esityslistalta:

– Meidän on pakko toteuttaa kaikki säästöt, jotka ovat meidän itsemme päätettävissä. Kipeä koulun lakkauttamispäätös on perusteltu.

Kunnanhallitus joutuu puremaan kovaa pähkinää, kun se miettii, pitäisikö esittää valtuustolle päätösehdotuksessaan Rasivaaran koulun lakkauttamisesta ensimmäinen päivä elokuuta 2008 lähtien.

Tohmajärvellä pientä Sote-kapinaa

Sisäasiainministeriön vaatiman kunta- ja palvelurakenneuudistuksen lisäselvityksen sisältö on kunnanhallituksen harkinnassa seuraavaksi maanantaina Rääkkylässä.

Rääkkyläläiset joutuvat pohtimaan, vastaako se valtioneuvostolle siten kuin seutuvaliokunnassa on yhdessä sovittu Tohmajärven, Kiteen ja Kesälahden kanssa.

Esimerkiksi Tohmajärvellä valtuusto äänesti kunnanhallituksen päätösehdotuksen vastaesityksestä, jossa olisi ilmaistu voimakasta huolta Sote-hankkeen toteuttamiskelpoisuudesta.

Sote-hankkeen projektipäällikkö Arja Pöntinen-Heinonen ja Kiteen sosiaalijohtaja Airi Turunen ovat olleet laatimassa yhteistä vastausta, joka meni lopulta kunnanhallituksen toiveiden mukaan Tohmajärvelläkin läpi.

Lämpövoimalan myyntiä tutkitaan

Yrjö Eronen on taloussihteeri Tommi Romppasen kanssa valmistellut kunnanhallituksen kokoukseen pykälää, joka on nimetty kutsuvasti: ”Selviytymissuunnitelma: Pidetään Rääkkylää”.

Ilman kunnan käyttöomaisuuden realisointia Rääkkylä olisi jo joutunut kassakriisiin.

– Ilman radikaaleja ratkaisuja Rääkkylä ei selviä, valmistelussa todetaan.

Valtuusto on kuntaliitossopimuksen hylätessään päättänyt, että Rääkkylä laatii selviytymissuunnitelman. Suunnitelma pitää sisällä muiden muassa maininnat lämpövoimalan myymisen ja keittiöiden yhdistämisen tutkimisesta.

Kunnanhallituksen pitää nyt miettiä, onko esitetty tapa paras keino kattaa miljoonien alijäämää.

Vastaa