Kesäesitettä ryhdytään kokoamaan

Vapaa-aikatoimen Riitta Linkolaan saa ja pitää ottaa yhteyttä 20.3. mennessä, mikäli haluaa esimerkiksi tapahtumatietoja Liperin kesä –esitteeseen.

Vapaa-aikatoimi järjesti viime lauantaina kesäesitteen tiimoilta tapaamisen. Paikalla oli vain kourallinen aktiiveja kyliltä ja seuroista. Aikaan saatiin hyvä keskustelu, jonka tuloksena syntyi paljon parannusehdotuksia.

Liperin kesä -esitteen nimikin laitettiin kysymysmerkin alle. Esite kun palvelee sekä mökkiläisiä että vakituisia asukkaitakin myös talvella. Siitä löytyy kylien palvelut tuotteineen, palveluineen ja laavuineen. Uutena sinne laitetaan myös turvallisuusohjeet esimerkiksi hätätilanteen varalta.

Myös ohjelmapalvelut löytyvät tämänvuotisesta opuksesta. Se ei siis ole pelkästään kesän tapahtumakalenteri.

Kuntalaisten puolelta ongelmana on pidetty vähäistä jakelua. Vihkonen postitetaan 2.500 mökkiläiselle kunnan kirjeen yhteydessä. 1.500 kappaletta jaetaan koulujen kautta perheisiin. Muuten vihkoa saa messuilta ja eri pisteistä ympäri Liperiä. Tuhannet vakituiset asukkaat jäävät kuitenkin ilman sitä.

– Koulukkaiden mukana esitteitä menee moniin perheisiin useita kappaleita ihan turhaan. Meille tuli ennen kolme ja joillekin voi tulla vaikka kahdeksan kappaletta, Sirpa Naumanen muistutti.

Annu Alava osasi kertoa, että oppaita pyörii koululla pitkin käytäviä lattioilla ja roskiksissa.

Oman väen ”tietämättömyys” on myös huomattu useissa tilaisuuksissa. Esimerkiksi kirkkopolulla oli viime kesänä eniten vieraspaikkakuntalaisia ja mökkiläisiä.

Mikäli painomäärää lisättäisiin, isoin kustannuslisä tulisi jakelusta, joka nyt ei käytännössä maksa mitään. Linkola lupasi kuitenkin selvittää asiaa.

Onko toria?

Alavan kirjaamassa palautteessa ihmiset ovat myös toivoneet oppaaseen keskustan karttaa, johon olisi merkitty mm. pankkiautomaatti, apteekki, terveyskeskus sekä kahvilat ja ruokapaikat aukioloaikoineen.

Kunnanjohtajan tervehdystäkin on toivottu, jotta tunnistettaisiin mökkipaikkakunnan johtohahmo.

Kiertoliittymän rakentaminen estää luultavimmin torin käytön ensi kesänä. Torstaitorin pitäjääkään ei ole.
Monelta suunnalta on toivottu toria Rantamakasiinille. Kahviopalvelut idyllisesti veden äärellä puhuvat puolestaan. Eikä paikkaa ahtaaksi voi sanoa, sillä onhan siellä pidetty Suvisoutumarkkinatkin. Aiemmin olemassa oleva tori kilpaili sen kanssa liikaa.

– Meidän kokoamassa yhteenvedossa lavan ympäristö toripaikkana tyrmättiin. Ihmiset kaipasivat veden läheisyyttä. Vastauksissa pohdittiin myös, miksei linja-autoaseman parkkipaikalla voisi pitää toria, Pro Liperiä edustanut Mervi Hainaro kertoi.

Viimeisenä käytiin keskustelua Liperi-viikon tarpeellisuudesta. Linkola kalasteli tietoja tulevan kesän heinäkuun viimeisen viikon tapahtumista.

– Tarvitaanko Liperi-viikkoa, vai onko se teennäinen?

Keskustelijat olivat lähes yksissä tuumin sitä mieltä, että kyseisellä viikolla ei nykyisellään enää tapahdu juuri mitään erikoista, mitä ei muillakin viikoilla tapahtuisi.

Karelia-soutu rantautuu Liperiin joka tapauksessa heinäkuun viimeisenä sunnuntaina 27.7., joka samalla on myös unikeonpäivä. Sille päivälle saattaisi syntyä ainakin pieni toritapahtuma, ja kenties unikekokin löytyisi uitettavaksi.

Vastaa