Jyrin ruokalasta luonnossuunnitelmat valmistuneet

Entisessä varuskunnan ruokalassa toimi välillä muun muassa Nokian kännyköiden kuoria käsitellyt yritys. Nyt rakennusta ollaan palauttamassa alkuperäiseen tehtäväänsä ruokalaksi ja keittiöksi.

Jyrin kylään entisen varuskuntaruokalan tiloihin keskitettävän Ylämyllyn keskuskeittiön luonnossuunnitelmat ovat valmistuneet.

Alustava kustannusarvio on kaksi miljoonaa euroa, mutta se tarkentuu hankkeen edetessä.

Liperin kunnanhallitus käsittelee niitä tänä iltana ja seuraavaksi Rakennussuunnittelu Nylund Oy:n laatimat luonnokset matkaavat valtuustoon.

Keskuskeittiö on mitoitettu niin, että siellä pystytään valmistamaan noin 1.200 ateriaa päivässä.

Rakennuksen noin 350 neliömetrin suuruiseen ruokasaliin tulee ruokailijoille noin 200 istumapaikkaa. Siellä varaudutaan tarjoamaan ateriat noin 600 Jyrin koulun oppilaalle eskarilaisista kuudesluokkalaisiin kolmessa eri ryhmässä päivittäin.

Lämpimiä aterioita 11 kohteeseen

Keittiöltä aiotaan toimittaa ateriat myös 11 muuhun kohteeseen. Jyrin hoivakodin tarve on nyt päivittäin 30 lounasta ja päivällistä.

Paloaukean päiväkodilla ruokailijoita on 80, Ylämyllyn päiväkodilla 70, Puolivälin päiväkodissa 80, päiväkoti Puolukoissa 20. Vaivion koululla ruoka-annoksia tarvitaan 50, Honkalammen koululla 150-180, Salokylän koululla 70 ja Mattisenlahdessa 55. Kaikkialle ateriat viedään kuumina kuljetusastioissa.

Lisäksi ateriapalveluna varaudutaan toimittamaan päivittäin 20-30 annospakattua ateriaa asiakkaille kotiin ja perjantaisin heille varustettaisiin myös viikonlopun ateriat jäähdytettyinä.

Ruokasalin ja keittiön lisäksi rakennukseen tulevat tarpeelliset vastaanotto- ja lähetystilat, varastot sekä astioiden palautus-, pesu- ja säilytystilat. Työntekijöiden sosiaalitilat 13 hengelle sijoittuvat rakennuksen toiseen kerrokseen ja osa varastotiloista kellariin, josta rakennetaan tavarahissi pääkerrokseen.

Vastaa