Pienten koulun siirtoa Liperin koulukeskukseen selvitetään

Pienten koulun ikkunat uusittiin muutama vuosi sitten.

Liperin koulun rehtori Jouni Hyttinen on saanut sivistyslautakunnalta tehtäväkseen selvittää, onko käytännössä mahdollista ja/tai järkevää siirtää ensi syksynä Liperin pienten koulun toiminta kylän toiselle laidalle koulukeskukseen.

– Yhtenäiskoulun kannalta olisi järkevä ajatus, että kaikki olisivat saman katon alla, Hyttinen toteaa: – Myös taloudellisesti yhteen yksikköön siirtymisellä olisi huomattavaa merkitystä.
Hän on pyytänyt asiasta nyt lausuntoja eri tahoilta opettajista kouluterveydenhuoltoon ja ruokahuoltoon. Mielipiteistä hänen on koottava kuntaan raportti marraskuun puoliväliin mennessä.

Hyttinen arvioi, että tilojen puolesta pienten koulun oppilaat mahtuisivat yläluokkien ja lukion kanssa saman katon alle:
– Kouluun tulevat ikäluokat pienenevät vuosi vuodelta. Toisaalta näillä näkymin lukiolla on ensi syksynä niin vähän tilatarpeita, että sille riittävät pääosin Penttilän tilat.
Lukiossa on tällä tietoa syksyllä 2008 enää 15 opiskelijaa. Nyt heitä on vielä noin 60.
Pienten koulussa on tällä hetkellä hieman yli sata oppilasta ja eskarilaisia parikymmentä.
Koulukeskuksessa on lukiolaisten lisäksi nelisen sataa 5-9-luokkalaista.
Hyttinen arvioi ensi syksynä oppilaiden kokonaismäärän kirkonkylällä asettuvan 480 tienoille.

– Samalla on selvitettävä myös esikoulun sijoitus. Onko se tuotavissa saman katon alle, vai onko se parempi pitää muualla.
Myös pienten oppilaiden osalta on mietittävä, pystytäänkö koulukeskukseen järjestämään heille toiminnallisesti sopiva ympäristö ja ulkoilualueet. Niin ikään ylempien luokkien ulkoilualueet kaipaavat kohennusta.

– Muutostöihin tarvitaan taloudellista satsausta; tekninen toimi laskee osaltaan, mihin sen resurssit riittävät.
Pienten koulua on viime vuosina peruskorjattu. Rakennukseen on uusittu muun muassa kaikki ikkunat ja kunnassa on tehty päätös uuden lämpökeskuksen hankkimisesta sinne Länsi-Karjalan energiaosuuskunnalta.
Esikoulu toimii nyt pienten koululla, kirkonkylän päiväkodin naapurissa.

Vastaa